TRÆPLEJE

Vi udfører træpleje og beskæring af træer.

Holder du af dit træ og ønsker at bevare det mange år ud i fremtiden?

Vi vil med glæde tage et kig på dit træ og komme et godt tilbud.

Beskæring af træer

FÅ ET TILBUD
KONTAKT OS I DAG

HVORFOR SKAL ET TRÆ BESKÆRES?

Grene der umiddelbart virker ubetydelige, kan med årene udvikle sig til problematiske grene der forstyrrer træets struktur, udgør en risiko og bliver til et problem for ejeren.

Beskæring af lavtsiddende grene

Træer der ikke bliver efterset og beskåret, udvikler ofte store lavtsiddende grene der forstyrrer udsigt, kørsel med bil omkring træet, græsslåning og lys.

Det er vigtigt at lavtsiddende grene bliver beskåret inden de bliver for store. Resultatet er, som man kan se på billedet herunder, at de lavtsiddende grene bliver skåret af alligevel og efterlader et stort sår på stammen som kan være svært at overgro. Store beskæringssår på stammen svækker træet og er indgangsvej for svampeangreb.

Beskæring af træer med lavsiddende grene
Beskæring af lavtsiddende grene er yderst vigtig at udføre inden grenene er blevet for store. Få dit træ set efter af en professionel træplejer/arborist

 Beskæring af konkurrerende topskud

Hvis træet ikke bliver efterset for konkurrerende topskud, kan sidegrene med tiden udkonkurrere den oprindelige top og give træet en skæv hældning. På Billedet herunder er den centrale midterakse blevet overhalet af en sidegren på højre side. Grenen er vokset sig stor og tyk og bevæger sig med tiden længere og længere over mod højre, og udgør derved en risiko for omgivelserne som fx beskadigelse af taget og i værste fald skade på mennesker ved at grenen flækker af.

Det er vigtigt at beskæring af træer bliver udført således at træet bevarer en central midterakse, og der ikke er sidegrene med dårlige grenvinkler der kan udkonkurrere den oprindelige top.

 

Berskæring af grene tæt på tage

Hvis dit træ har grene der går ind over taget, kan disse beskadige taget og efterlade en masse affald i nedløbsrør og tagrender. Hvis dit træ står tæt på bygninger er det vigtigt at beskære træet i tide, inden grenene der går overmod taget bliver for store.

Det er både mere omkostningsrigt og dårligere for træet at vente med at få træet efterset af en træplejer/arborist.

 

Beskæring af træer med grene ind over tage
Grene der skader tag og ridser/pisker bygninger

Beskæring af grene ind mod vinduer

LYS LYS LYS

Ved at beskære grene væk fra vinduer og huse kan man forøge lysindfaldet. Der er også andre beskæringsmetoder der kan få mere lys til at falde gennem træer.

Er dit træ blevet for tæt i kronen og kommer der slet ikke noget lys igennem længere? Ved at fjerne døde grene, krydsende grene og ved at tynde en ud i træets krone kan man få lysindfaldet til at stige gevaldigt.

Se et eksempel på kronetynding herunder:

Før kronetydning af en elmEfter kronetydning af en elm

 

Læs mere om kronetynding her (kommer snart)

 

Service område

Skal vi kontakte dig?

Service område

Skal vi kontakte dig?

FØLG MED ELLER LÆS MERE

Overvejer du, om vi er de rette til at arbejde med dine træer?

Den bedste måde at finde ud af det på, er at lære os at kende.

Vi går meget op i at have et godt forhold til vores kunder, og ønsker at levere den bedste service. For at kunne give dig træpleje i højeste kvalitet, sørger vi hele tiden for at opdatere os på den seneste viden fra træverdenen, og spare med kollegaer.

Følg med eller se eksempler

50 70 84 44

træpleje topkapning træfældning aarhus århus risskov højbjerg egå træplejer beskæring af træer træbeskæring
SEBASTIAN HOPWOOD