Beskæring af æbletræ

BESKÆRING AF ÆBLETRÆ

TRÆPLEJE - METODE

BESKÆRING AF ÆBLETRÆ

Haven her havde et æbletræ der havde sat skud i alle retninger. Det var derfor oplagt at bestille en beskæring af æbletræ inden de opadgående grene blev alt for store.
Beskæring af æbletræ er vigtigt at udføre inden de uønskede grene bliver for store, da de ellers vil udgøre store sår for æbletræet, hvis man venter for længe.

Beskæring af æbletræ aarhus Beskæring af æbletræ Silkeborg Viby Risskov Egå Hjortshøj Randers HorsensBeskæring af æbletræ aarhus århus risskov viby egå hasle åbyhøj odder

En god opgave med et yderst tilfredsstillende før/efter billede.

 

Jeg sætter en stor nydelse i at skabe et pænt træ og mener oprigtigt at det er vigtigt at træet ser flot ud, for at dets ejer i fremtiden fortsat ønsker at beholde det.

beskæring af æbletræ Aarhus Århusbeskæring af æbletræ Aarhus Århus
æbletræ beskæring frugttræer aarhus århus

TRÆPLEJE - ÆSTETISK BESKÆRING AF ÆBLETRÆ

ÆSTETISK BESKÆRING

Jeg vil karakterisere den her opgave som til dels en “æstetisk beskærings” opgave. Et begreb som jeg ikke har set andre træplejere bruge, men som er en af de træ slags beskærings-opgaver jeg arbejder ud fra.
En æstetisk beskærings opgaver handler om at skabe værdi i haven og fremhæve træets karakter.
Ved solitær-træer (træer der står for sig selv) kan man fremhæve dets solitære position ved at opstamme dem og fjerne vanris og rodskud fra stammen. Grene der hænger nedad kan reduceres eller skæres af for at få stammen til at stå frem.

Ofte er det nødvendigt at beskære for æstetikkens skyld for at træet bliver lagt mærke til igen. Træer bevæger ikke så ofte og gror så langsomt, at man som ejer, helt kan glemme at det står i haven. Så gror det og gror uden at man opdager det, og tilsidst er det for stort til at man kan gøre andet end at fælde det. 

Derfor er det vigtigt at træet ser godt ud 😉

beskæring af et frugttræ
beskæring af æbletræ

Træet kan blive helt forstoppet i kronen med døde grene og undervækst, at man ikke længere kan se solnedgangens røde farver lyse gennem trækronen ved aftenstid 🙂

Jeg har passion for at forøge træers værdi og få folk til at lægge mærke til træerne og værdsætte dem. Og ved opgaver der indebærer det, tager jeg mig altid god tid og forlader ikke stedet før jeg eller kunden er tilfreds. 

beskæring af træer

Tak for at have læst med her. Jeg håber jeg underholder dig med min blog om min virksomhed og min passion for træer.

VIL DU I KONTAKT MED MIG?

Kender du nogen der vil kunne få glæde af min service, eller har du en platform hvor jeg kan fortælle om mit arbejde? Jeg ønsker at udvikle mig med faget og oplyse folk om hvad det vil sige at være en Træplejemand.

Har du idéer, spørgsmål eller tips?

Jeg vil meget gerne høre fra dig.
Tag kontakt: hopwood@protonmail.com

50 70 84 44

træpleje topkapning træfældning aarhus århus risskov højbjerg egå træplejer beskæring af træer træbeskæring
SEBASTIAN HOPWOOD

Posted by SHopwood