Beskæring af Egetræ

Send et billede af dit træ

Beskæring af Egetræ

TRÆBESKÆRING - BESKÆRING AF EGETRÆ- AARHUS OMEGN

Lange lavtsiddende grene

Egetræet her har lange lavtsiddende grene, der har fået lov til at brede sig ud til alle sider, og det gør at egetræet fylder ekstra meget i haven.

Se før / efter billede af beskæring af egetræ her:

Beskæring af egetræ Hinnerup Aarhus Århus Beskæring af Træer egetræRisskov Egå Aarhus Århus Træpleje

Før pilen fra side til side på billedet

Beskæring af Egetræ Hvornår og Hvorfor?

Ved at foretage beskæring af egetræ i god tid, kan man undgå at egetræets uhensigtmæssige grene udvikler sig til at blive store og dermed udgøre problemer i fremtiden. Lavsiddende grene vil med tiden være i vejen for udsigt, indkørsel, drivhuse, tag osv. Beskæring af egetræer foretages bedst mellem juli og september, dog vil jeg personlig vurdere at man godt kan beskære enkelte grene, samt tynde ud i kronen uden problemer året rundt. Så længe man ikke tager en stor procentdel af egetræets bladmasse af, og ikke foretager for store beskæringer.

TRÆPLEJE - BESKÆRING AF EGETRÆ

beskæring yderst i kronen

Det er vigtigt, at man ikke beskærer for kraftigt.

Hvis en gren er blevet for stor (som på billedet herunder) er det fx ikke muligt at skære hele grenen på egetræet af. Hvis man gør det, så risikerer man at gøre kæmpe skade på egetræet, og det begynder at gå i forfald.

Det er både nødvendigt og effektivt udføre beskæring af egetræ yderst i trækronen for at reducere stress forårsaget af tunge grene. Det kræver en professionel arborist, og det rette udstyr. Derudover kræver det en god arborist på jorden, der løbende kan vejlede manden i træet om beskæring af egetræ.

Træpleje og kronepleje af en middelaldrende eg

Før / efter beskæring af egetræ – aflastning af aggresiv sidegren

Dette egetræ har flere lavt siddende grene, der har fået lov til at udvikle sig til kraftige og lange grene, der er i konkurrence med midterstammen om næring.

Grene som disse er ofte startet ud som vertikale grene, men som de bliver større og tungere, bliver de mere horisontale og kan forårsage voldsom stress på træet.

BEskæring af egetræ - video fra opgaven

FÅ et Tilbud på beskæring

Skal jeg kontakte dig?

Træer i haven / skoven

I skoven støtter træerne hinanden, og lange grene i trækronen kan hvile på nabotræerne. Men når et træ står alene som her, så vil lange grene på sigt blive for tunge og flække af og gøre stor skade på træet selv og ikke mindst omgivelserne.

Derfor beskærer vi grenen og svækker dermed grenens vækst. Det er er også med til at tage noget vægt af grenen og samtidig forøge væksten på resten af træet.

Døde grene og krydsende grene i egetræ

Beskæringer udført yderst i trækronen er mere effektive til at reducere stress forårsaget af tunge grene end beskæringer inde i kronen.

Der er mange grunde til dette, her er et par stykker:

  • blade og grene, der sidder længst ude, har en tungere effekt helt inde ved stammen, end grene der sidder halvvejs ude.
  •  ved at fjerne noget af bladmassen kan man svække væksten på grenen.
  • de yderste grene er ofte de nyeste, og har derfor størst andel af splintved i forhold til kerneved, hvilket gør dem mere modstandsdygtige overfor svampeangreb.[1]
  • de yderste grene er mindre, og beskæringer forårsager derfor mindre sår, hvilket er nemmere at overgro.

     

Døde grene og krydsende grene i egetræ

Grene som er blevet for lange og for kraftige, gør ofte træet uharmonisk at se på. Derfor var det et nydeligt resultat, vi endte med, som kunden var yderst tilfreds med.

En opgave som denne indeholder også ofte beskæring af døde grene og enkelte krydsende grene i kronen. Det kan være vigtigt at fjerne døde grene fra kronen, hvis disse er i en størrelse som kan udgøre en risiko for folk og bygninger under træet.

At fjerne døde grene og krydsende grene kan også gøre træet mere åbent og lade lyset skinne igennem.

 

Litteratur

[1] Gilman, Edward – An Illustrated Guide to Pruning p. 300-301

FÅ et Tilbud på beskæring

Skal jeg kontakte dig?

VIL DU I KONTAKT MED OS?

Overvejer du, om vi er de rette til at arbejde med dine træer?

Den bedste måde at finde ud af det på, er at lære os at kende.

Vi går meget op i at have et godt forhold til vores kunder, og ønsker at levere den bedste service. For at kunne give dig træpleje i højeste kvalitet, sørger jeg hele tiden for at opdatere mig på den seneste viden fra træverdenen, og spare med kollegaer.

Følg med eller se eksempler

Tag kontakt: info@traeplejemand.dk

50 70 84 44

træpleje topkapning træfældning aarhus århus risskov højbjerg egå træplejer beskæring af træer træbeskæring
SEBASTIAN HOPWOOD

Posted by SHopwood