HJÆLP! MIN KAT SIDDER I ET TRÆ!

"Hjælp! min kat sidder i et træ"

Sidder din kat i et træ? Jeg vil gerne hjælpe
Ring til mig på 50 70 84 44

Jeg blev ringet op af en bekymret katteejer, hvis kat havde siddet oppe i deres lærketræ i 3 døgn. Kattens navn var Princess og hun mjavede udmattet da jeg ankom med klatrereb og klatresele.

Jeg havde undersøgt andre katte-rederes metoder på Youtube, og også efterspurgt mig på den danske arborist Facebook side, for at forhøre mig hvad der virkede bedst til at hente en kat ned fra et træ i. Der var mange bud, nogen sagde et stort fiskenæt, en katte-transport- kasse, en rebpose med snørre osv.

Katte ejeren havde selv bundet et reb i Princes' kattekasse, så den brugte jeg.

 

Princess havde siddet i træet i hele 3 døgn
Der skal bygges tilid til en kat. Så jeg snakkede en del undervejs med katten

Hvordan får man en kat ned fra et træ?

Jeg fik adgang til træet med sporer, og det gav mig en god position så jeg kunne tale med katten.

Princes gik frem og tilbage, og kom var op til to gange på vej ud ad en lang gren.

Hvis hun havde gået helt derud ville jeg have meget svært ved at få hende ned i god behold. Heldigvis fik jeg beroliget hende med en masse snak, og hun vendte tilsidst tilbage og gned sig op af stammen for at vise mig at hun stolede på mig.

Jeg kælede en smule med hende, mens jeg fik etableret mit toppunkt og trukket kattekassen op til mig.
Så fik jeg forsigtigt sat kattekassen på mit skød, og da jeg så mit snit til det, tog jeg fat i nakken af Princes og lagt hende ned i kassen.

Det var hun knap så interesseret i, men det lykkedes alligevel med lidt mild magtanvendelse 🙂

Så nedfirede jeg kassen og kom derefter selv ned ad træet.
Den glade katteejer og hendes to drenge var meget glade, og gav mig en mindre donation for opgaven 🙂

Derefter fik jeg den glade besked:

Princess var stadig så tyk som hun plejede at være, på trods af at have siddet i træet i 3 dage, skrev ejeren efterfølgende

 

Hvilket udstyr brugte jeg til at rede katten?

Sporer er nogle pigge man spænder fast til benene så man man komme op i træet.

Disse ville jeg ikke bruge hvis træet skulle beskæres eller hvis det var et mere betydningsfuldt træ, da det for hvert skridt laver et sår i barken som kan være potentiel indgangsvej til svampesygdomme.

Opgaven her var mest for kattens skyld, og kunden havde det helt fint med at jeg fik deres kat ned hurtigst muligt og dermed benyttede mig at sporerne.

Det er en grundregel at man ikke skal bruge sporer til et træ der ikke skal fældes. Men jeg ville heller ikke begynde at kaste en sandpose op til katten for at etablere toppunkt og er derfor gået på kompromis med regel, og betragter det som en "undtagelse der bekræfter reglen"

Efterfølgende er jeg nu blevet en del af Kattens-værn og kommet på listen over firmaer der tilbyder at hente katte ned fra træer.
Jeg tilbyder dette af egen interesse, men tager gerne imod en donation fra katteejeren.

Min kat sidder i et træ, hvad skal jeg gøre? Kattens-værn

PS:
Det blev et par sjove dage derefter. Mit opslag på Facebook blev delt gevaldig meget, og selveste Danmarks katte-superstjerne Monty med 500.000 følgere på Facebook delte opslaget med Princess.

Mit Facebook opslag kan ses her: AKUT katteredning